Ondernemers met een eenmanszaak (VOF)

U bent ondernemer. Iemand, die in tegenstelling tot bestuurders, werkelijk voor eigen rekening en risico werkt. Een zelfstandig ondernemer heeft niet de voordelen van het werkgeversgedeelte bij bijvoorbeeld pensioenopbouw, kinderopvang, of ziektekosten. Alles moet uit eigen zak komen.

stockfoto12

En hebt u alles voor uzelf en uw naasten goed geregeld? Alles veilig gesteld? Is uw onderneming uw pensioen? Weet u de toekomstige waarde? Wat is uw inkomen na overlijden, arbeidsongeschiktheid.

Het is goed te weten waar uw prioriteiten en doelstellingen liggen. Dat is voor elke ondernemer anders. Voor de een is dat vermogen opbouwen en voor een ander is dat bedrijfsoverdracht. Berkenhout Finance adviseert en begeleidt ondernemers bij inkomensplanning, vermogensplanning en estate planning.

stockfoto13

In een financiële planning voor ondernemers wordt allereerst gekeken naar uw huidige financiële situatie. Het geeft u inzicht en overzicht van alle aspecten in uw financiën. Uw persoonlijke doelstellingen vormen de basis.

Zowel de privé als zakelijke situatie wordt bekeken. Daarbij zijn veel zaken van invloed, bijvoorbeeld de eigen woning, verwachte grote uitgaven of de wens om minder te gaan werken. Een gedegen financiële planning geeft rust over huidige en toekomstige situaties.